Avantajele si dezavantajele unui autoturism second hand

Daca pana pe la inceputul anilor 2000 masina era un lux, acum este o necesitate, si cu siguranta fiecare adult care detine un permis de conducere, are nevoie de o masina pentru a se deplasa in diferite locuri.

Vestea nu tocmai buna este ca masinile noi au preturi piperate tinand cont de salariile din Romania, iar multi dintre cei care isi doresc un autoturism, nu isi permit unul nou, asa ca trebuie sa se multumeasca cu un autoturism second hand.

Un autoturism second hand are atat avantaje importante cat si unele dezavantaje majore, pe care le puteti descoperi in randurile urmatoare ale acestui articol.

Avantajele le unui autoturism second hand

Vom incepe sa discutam despre avantajele unui autoturism second hand, pentru ca majoritatea cumparatorilor tin mai mult cont de avantaje decat de dezavantaje. Asadar, unul dintre cele mai importante avantaje ale unei astfel de masini este pretul.

O masina second hand este mai ieftina in comparatie cu o masina noua, astfel ca un autoturism din 2021 este cu cateva mii de euro mai scump decat exact acelasi model, cu acelasi dotari, de la acelasi producator, dar care a fost cumparat cum un an de zile.

Un autoturism second hand poate avea mai multe dotari decat unul nou. La un buget de 12 – 13.000 de euro se gasesc masini second hand de la producatorii auto de top din industrie, care sunt full option. La acelasi pret, abia se gasesc masini noi cu dotari standard.

Masinile second hand pot fi tunate si modificate in functie de preferintele soferilor, in timp ce masinile noi nu pot fi modificate, dat fiind faptul ca in aceste conditii si-ar pierde garantia.

Masinile noi trebuie duse la reprezentanta pentru revizii, iar acolo preturile sunt pe masura asteptarilor. Unei masini sh ii poate fi facuta revizia si la unul dintre service-urile auto din oras, la un pret mult mai mic.

Acestea sunt doar o parte dintre avantajele unui autoturism second hand, avantaje care ar trebui sa fie cunoscute de catre toti cei care se afla in cautarea unui autoturism. Cu siguranta si avantajele sunt numeroase, iar cateva puteti descoperi in cele ce urmeaza.

Dezavantajele unui autoturism second hand

La fel cum si masinile noi au atat avantaje cat si dezavantaje, asa au si cele second hand, iar daca pana acum am discutat despre avantajele acestora, a sosit momentul sa aducem in discutie si dezavantajele.

In primul rand, un bun second hand a mai fost folosit de catre altcineva inainte, iar o masina utilizata inainte de altcineva poate avea diferite probleme si defecte ascunse, asa ca acesta poate fi un dezavantaj.

O masina second hand are de-asemenea kilometrajul mai mare sau mai mic, in functie de vechime si de cat de mult a condus vechiul proprietar, iar acesta este un dezavantaj pentru ca dupa 120.000 unele piese scumpe incep sa cedeze (turbo, volanta, etc.).

O masina sh necesita cheltuieli rapide, pentru schimbul de ulei, schimbul filtrelor si al distributiei (in cazul masinilor care au curea de distributie si nu lant).

Asadar, exista atat avantaje cat si dezavantaje associate cu masinile sh. Cei care isi doresc o asemenea masina, ar trebui sa o verifice inainte de toate intr-un service sau la reprezentanta, pentru a face o alegere buna.

, , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *