Ce beneficii ofera activitatea sexuala?

Sexul si sexualitatea fac parte din viata. In afara de reproducere, activitatea sexuala poate veni la pachet cu o multime de beneficii, despre care vom discuta in continuarea acestui articol.

  1. Sistem imunitar mai puternic

Intr-un studiu privind imunitatea la persoanele aflate in relatii romantice, persoanele care faceau sex frecvent, aveau mai multa imunoglobulina A (IgA) in saliva. Persoanele care au avut relatii sexuale rare au avut semnificativ mai putine IgA.

IgA este anticorpul care este deosebit de important in ceea ce priveste prevenirea bolilor si este prima linie de aparare impotriva papilomavirusului uman sau HPV. Dar cei care au facut sex de mai mult de trei ori pe saptamana au avut aceeasi cantitate de IgA ca si cei care au avut relatii sexuale rare. Studiul scoate in evidenta si faptul ca anxietatea si stresul pot anula efectele pozitive ale sexului.

  1. Un somn mai bun

Corpul uman, in cazul in care nu stiati, elibereaza oxitocina, care mai este numita si hormonul „dragostei” sau „intimitatii”, si endorfine in timpul orgasmului. Combinatia acestor hormoni poate actiona ca sedativ. Un somn mai bun poate avea beneficii importante, cum ar fi:

  • un sistem imunitar mai puternic.
  • durata de viata mai lunga.
  • mai multa energie in timpul zilei.
  1. Ameliorarea durerii de cap

Un alt studiu arata ca activitatea sexuala poate oferi o ameliorare totala sau partiala a migrenelor si a durerilor de cap. Dintre persoanele care au fost active sexual in timpul atacurilor lor:

  • 60 la suta dintre persoanele chestionate au raportat o imbunatatire in timpul unei migrene.
  • 70% au raportat o usurare moderata pana la completa in timpul unei migrene.
  • 37 la suta au raportat ameliorarea simptomelor in durerile de cap cluster.
  • 91% au raportat o usurare moderata pana la completa a durerilor de cap in grup.
  1. Imbunatatirea libidoului

Credeti sau nu, cel mai bun antidot pentru libidoul in scadere este sa faceti sex! A face sex creste de fapt dorinta. Si daca durerea si uscaciunea vaginala fac dificila pentru unele femei activitatea sexuala, aceasta poate ajuta si la combaterea acestor probleme.

Sexul stimuleaza lubrifierea vaginala, stimuleaza de-asemenea si fluxul de sange in vagin si elasticitatea tesuturilor, toti acestia fiind factpri care asigura un sex mai bun, mai placut si o crestere a libidoului.

  1. Scade tensiunea arteriala

Esti unul dintre milioanele de oameni care sufera de hipertensiune arteriala? Sexul te poate ajuta sa scazi tensiunea. Multe studii au scos in evidenta faptul ca exista o legatura intre actului sexual specific (nu masturbarea) si scaderea tensiunii arteriale sistolice.

Aceasta este o veste buna pentru persoanele care cauta un adjuvant usor la stilul de viata (dieta, exercitii fizice, reducerea stresului) si strategii de medicatie pentru a obtine tensiunea arteriala intr-un interval sanatos.

Activitatile sexuale nu pot inlocui medicamentele care scad tensiunea arteriala pentru a controla tensiunea arteriala crescuta, dar pot fi un plus util.

  1. Reduce durerea

Stimularea sexuala (inclusiv masturbarea) si orgasmul pot ajuta la mentinerea durerii la distanta. Ambele activitati insa, pot sa reduca senzatia de durere si de disconfort, si va pot creste pragul de durere. Orgasmele au ca rezultat eliberarea de hormoni care pot fi eficienti in ceea ce priveste blocarea semnalelor de durere.

Unele femei raporteaza ca auto-stimularea prin masturbare poate reduce simptomele crampelor menstruale, artritei si chiar cefaleei.

  1. Arde calorii

Adaugati sexul la lista activitatilor care ard calorii. Un studiu la care au participat si tineri barbati si femei a aratat ca sexul arde aproximativ 108 calorii pe jumatate de ora!

  1. Creste puterea creierului

Beneficiile sexului sunt cu adevarat multe si extinse din cap pana in picioare. O viata sexuala activa ar putea sa-ti faca creierul sa functioneze mai bine. Cercetatorii au descoperit ca sexul schimba creierul intr-un mod mai analitic de procesare si gandire.

  1. Sexul faciliteaza fertilizarea

In momentul in care vine vorba de extinderea familiei, practica sexuala este necesara. Un studiu efectuat la un centru de fertilitate a constatat ca barbatii care au avut ejaculari zilnice timp de o saptamana au avut spermatozoizi de calitate superioara comparativ cu cei care nu au ejaculat zilnic.

Barbatii din grupul care au avut ejaculare zilnica aveau sperma cu ADN care era mai putin fragmentat decat ADN-ul din sperma barbatilor care ejaculau mai putin frecvent. ADN-ul mai putin fragmentat implica un ADN mai sanatos. Si sperma copioasa care are ADN sanatos este mai probabil sa fertilizeze un ovul.

, , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *