Ce avantaje ofera o curte pavata?

Cei care locuiesc la casa si au o curte mai mica sau mai mare, au o multime de posibilitati pentru amenajarea acesteia.

Unii prefera sa isi amenajeze curtile cu gazon, pentru ca intr-adevar, trebuie sa recunoastem, o curte amenajata astfel arata frumos. Dat fiind insa faptul ca gazonul trebuie irigat conform specificatiilor producatorului, dar si pentru ca trebuie tuns periodic, se poate sa nu reprezinte cea mai buna solutie.

Sau mai bine spus, se poate sa nu reprezinte cea mai buna solutie pentru cei care sunt ocupati si nu pot indeplini aceste sarcini. In aceste conditii, o curte pavata reprezinta cu siguranta o alegere inspirata.

In continuarea acestui articol vom discuta despre cele mai importante avantaje pavaje, si veti afla de ce este recomandat sa va pavati curtea. Deci, merita sa cititi pana la final, mai ales daca locuiti la casa si aveti in plan modernizarea curtii.

  1. Pavajul este durabil

Un prim motiv pentru care este rentabil sa va ganditi la pavarea curtii, este reprezentat de durabilitatea pavajului. Dalele de pavaj pentru curte sunt deosebit de rezistente la abraziune si la socuri, si sunt capabile sa suporte traficul in orice conditii meteo.

In plus, in afara faptului ca este foarte rezistent si foarte durabil, pavajul este si simplu de intretinut, pentru ca tot ce trebuie sa faceti, este sa il spalati din cand in cand.

  1. Versatilitate

Cand discutam despre pavaj, trebuie sa aducem cuvantul versatilitate in descrierea acestuia, si nici nu se putea altfel din moment ce poate fi folosit pentru amenajarea curtilor, poate fi utilizat pentru amenajarea parcarilor sau chiar pentru amenajarea aleelor pietonale.

  1. Flexibilitate

Stim cu totii ca betonul turnat (placile din beton) pot crapa in conditiile meteo extreme, sau in urma impactului. Ganditi-va doar ce s-ar intampla sa aveti placa de beton turnata in curte, si sa fie nevoie ca un utilaj greu sau o camioneta incarcata sa trebuiasca sa intre in curte pentru a descarca marfa.

Cu siguranta, betonul ar crapa. Apoi, imaginati-va de-asemenea un cutremur usor, care probabil nici nu este sesizat de catre om. Ei bine, acesta poate avea urmari grave in ceea ce priveste betonul.

Cand vine insa de pavaj, dalele de pavaj sunt mult mai rezistente, si plus de asta, sunt turnate peste un strat de nisip, ceea ce permite ca acestea sa se aseze perfect in timp, in functie de miscarea pamantului, iar astfel nu va mai exista riscul fisurarii.

  1. Costuri reduse pentru intretinere

Cand aveti gazon in curte, platiti semintele sau rulourile de gazon, apoi consumati apa pentru a uda zi de zi vara gazonul. Consumati energie electrica sau carburant pentru utilizarea masinii de tuns iarba sau a motocoasei, pentru a tunde gazonul.

Deci, veti avea cheltuieli semnificative. Cu pavaj in curte, veti spala din cand in cand pavajul, iar costurile vor fi minime. Deci, iata un alt avantaj important al pavajului.

  1. Instalare rapida

In cazul in care alegeti sa apelati la ajutorul profesionistilor, acestia vor termina rapid de pavat o curte, fie ea mica sau mare. Specialistii va calculeaza necesarul de pavaj, ei va calculeaza necesarul de nisip, si tot ei fac toata munca.

  1. Estetic

Fara doar si poate, din punct de vedere estetic, o curte pavata arata fascinant. Chiar daca si curtea cu gazon arata minunat, o curte pavata, este total diferita, are un aspect mai placut ochiului.

In plus, se pot combina culorile cand se pune pavajul, iar fiecare isi poate da frau liber imaginatiei. Deci, iata de ce ar trebui sa optati pentru o curte pavata.

, , , , ,