Scule si unelte necesare in gospodarie

Cei care locuiesc la casa, cu siguranta au nevoie de diferite scule si unelte pe care sa le foloseasca in activitatile pe care le desfasoara zi de zi in gospodarie. Exista o multime de astfel de scule, iar in continuare aveti posibilitatea de a descoperi pe scurt care sunt acestea.

  1. Scule de mana

In momentul in care discutam despre sculele de mana, ne referim la acele scule si unelte pe care le putem folosi in diferite activitati. De exemplu, surubelnita poate fi utila pentru a asambla sau a dezasambla obiecte de mobilier, si nu numai. Cand vine vorba despre surubelnite, acestea pot fi surubelnite cu capul drept sau steluta.

Ciocanul este ideal pentru a bate cuie, dar si pentru diferite alte sarcini. Aveti un tablou pe care vreti sa il asezati pe perete? Un ciocan este ideal pentru a bate cuiul care sa sustina tabloul.

Cutitul utilitar sau cutterul este un alt instrument de mana care poate fi utilizat pentru a taia diferite materiale cum ar fi plasticul de diferite tipuri. Poate fi utilizat pentru a taia tot felul de alte materiale.

Fierastraul de mana este de-asemenea necesar atunci cand este nevoie de taierea unor lemne cum ar fi scandurile. Pentru proiectele mici din gospodarie, un asemenea instrument de lucru reprezinta alegerea cea mai potrivita.

Chiar si o trusa de chei reprezinta o necesitate intr-o gospodarie, pentru ca nu se stie cand este necesara strangerea si destrangerea suruburilor. Cheile, fie ele inelare, chei fixe sau chei tubulare, pot fi utilizate de-asemenea in foarte multe scopuri. La fel, si o trusa de imbusuri poate fi o necesitate.

Patentul reprezinta de-asemenea o necesitate, atat pentru a taia diferite materiale (sarma, cablu), cat si pentru a strange sau pentru a destrange suruburi sau piulite. In afara de patent, si clestii pot fi deosebiti de utili pentru a taia sarma, pentru a extrage cuiele, sau pentru alte aplicatii.

Toporul este ideal de-asemenea pentru a taia lemne in gospodarie. Este util si in diferite alte aplicatii, si cu siguranta nu trebuie sa va lipseasca din gospodarie.

Nu trebuie sa uitam nici de instrumentele de masurat, iar aici amintim ruleta, bolobocul sau metru. Metrul si ruleta se folosesc pentru a masura distanta, cand este nevoie sa aflati lungimea si latimea unei incaperi pentru a calcula suprafata, etc. Bolobocul este ideal pentru a afla daca o suprafata este perfect plana.

Acestea sunt doar cateva exemple de scule si unelte de mana necesare intr-o gospodarie, insa cu siguranta lista cuprinde si alte asemenea scule si unelte.

  1. Scule electrice

In ceea ce priveste sculele electrice necesare intr-o gospodarie, cu siguranta polizorul unghiular reprezinta o necesitate. Pentru taierea tevilor (si nu numai), pentru taierea altor materiale precum a placilor ceramice, pentru slefuire si pentru alte sarcini, flexul este cea mai buna optiune. Flexul poate fi alimentat cu acumulator sau cu fir (de la priza)

Masina de gaurit este de-asemenea ideala pentru orice gospodarie. Indiferent de ce material trebuie gaurit, aceasta scula electrica reprezinta cea mai buna optiune. Unei asemenea unelte ii poate fi atasat un malaxor si se poate folosi pentru a amesteca mortarul. Alimentarea acestei unelte poate fi cu fir sau cu acumulator

Surubelnita electrica este de-asemenea utila atunci cand este nevoie de o surubelnita. In comparatie cu o surubelnita manuala, aceasta usureaza in mod considerabil munca depusa.

Pistolul de lipit se poate dovedi util in diferite situatii cand este necesara lipirea unor piese. Cand este necesar sa lipiti obiecte de mobilier, acesta este perfect. Cand trebuie sa lipiti doua metale sau doua materiale plastice, pistolul de lipit este ideal.

Acestea sunt doar cateva scule si unelte necesare intr-o gospodarie. Cu siguranta nu trebuie sa uitam de utilajele necesare pentru agricultura (motopoma, motosapa sau motocultor), dar si drujba (care este ideala pentru taierea lemnelor).

, , , , , , ,