Factori care distrug viata sexuala

Activitatea sexuala este ceva firesc in viata de cuplu, insa stiati ca exista factori care distrug viata sexuala, iar numarul lor este destul de mare?

Ei bine, in randurile care urmeaza aveti posibilitatea da a descoperi cativa dintre cei mai importanti factori care distrug viata sexuala. Din acest motiv este recomandat sa cititi pana la final, si sa incercati sa evitati acesti factori.

  1. Stresul

Distragerile datorate circumstantelor sau situatiilor pot duce la scaderea dorintei sexuale. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca stresul este capabil sa perturbe nivelul hormonilor.

Corpul reactioneaza la stres prin eliberarea de adrenalina si cortizol. Arterele pot restrange si restrictiona fluxul sanguin ca raspuns la stres, ceea ce poate duce la disfunctie erectila.

Stresul va poate reduce, de asemenea, libidoul, distragandu-va atentia si indepartandu-va mintea de dorinta sexuala. Un studiu din Journal of Nervous and Mental Disease a sustinut ideea ca stresul, separat de simptomele psihologice si calitatea relatiei poate fi un factor direct in cazul problemelor sexuale.

  1. Depresie

Depresia poate schimba aproape toate partile vietii unei persoane. Aceasta include opiniile persoanelor despre lucrurile pe care le-au gasit candva placute, inclusiv sexul.

Potrivit lui Mark L. Held, Ph.D., psiholog clinic in zona Denver, „ Depresia poate schimba biochimia organismului, si prin urmare, reduce libidoul”. „Este, de asemenea mai greu sa te simti plin de dorinta sexuala in momentul in care esti deprimat.”

Unele medicamente utilizate in mod obisnuit pentru tratarea depresiei pot reduce si libidoul ca efect secundar.

  1. Insomnia

Un somn bun este esential pentru a pastra o minte ascutita, un corp sanatos si o viata sexuala activa. Cercetatorii au dedus ca barbatii cu apnee obstructiva in somn (OSA) experimenteaza niveluri mai scazute de testosteron.

La randul sau, acest lucru duce la scaderea activitatii sexuale si a libidoului. Conform unui studiu mai recent, barbatii cu niveluri scazute de testosteron au avut de asemenea, o eficienta mai mica a somnului. Studiul a concluzionat ca scaderea nivelului de testosteron total este legata de un somn mai putin sanatos, in special la barbatii in varsta.

  1. Medicamente

Anumite medicamente utilizate pentru tratarea depresiei, hipertensiunii arteriale si a altor boli frecvente pot afecta libidoul sau pot provoca disfunctii sexuale. De exemplu, medicamentele pentru tensiunea arteriala, cum ar fi inhibitorii ECA si beta-blocantele, pot preveni ejacularea si erectiile.

  1. Viciile (Alcool si droguri)

Un pic de alcool este bun pentru a reduce inhibitiile, o mare parte din acesta poate fi o problema. Prea mult alcool in schimb va poate afecta sistemul nervos si poate duce la oboseala, ceea ce face dificila stimularea.

Se stie de asemenea, ca unele droguri scad dorinta sexuala. De exemplu, marijuana suprima glanda pituitara, care regleaza productia de testosteron.

Se stie ca utilizarea cronica sau pe termen lung a marijuanei contribuie la pierderea libidoului, in special la femei. Aceasta lipsa de dorinta sexuala este un simptom al unor probleme motivationale mai mari pe care le sufera multi oameni. In majoritatea cazurilor, dorinta sexuala a unei persoane va reveni la normal cu intreruperea consumului de marijuana.

Iata asadar care sunt 5 dintre factorii care pot duce la scaderea dorintei sexuale, si care totodata vor afecta viata de cuplu. Din acest motiv, pe cat este posibil ar fi indicat sa va feriti de toti acesti factori.

, , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *