Care sunt producatorii de telefoane mobile de top?

Un smartphone este o necesitate pentru fiecare persoana in aceasta perioada, dat fiind faptul ca dupa cum bine se stie, acest dispozitiv poate fi utilizat in foarte multe scopuri.

Indiferent ca ai nevoie sa suni pe cineva sau sa-i trimiti un sms, sau ca trebuie sa ajungi la destinatie folosind Google Maps sau Waze, sau ai nevoie sa cauti unele informatii pe net, un smartphone iti este mereu la indemana.

Un smartphone poate fi util asadar in foarte multe situatii, deci este cat se poate de firesc ca fiecare persoana sa isi indrepte atentia spre un dispozitiv performant, care sa fie scos pe piata de catre un producator smartphone de top.

Acest articol iti prezinta un top producatori de telefoane mobile inteligente, pentru a te ajuta sa alegi telefonul de la un producator de top de pe piata.

Samsung Electronics este o companie coreana (din Coreea de Sud), care produce aparatura electronica si electrocasnica de ultima generatie.

Pe piata smartphone-urilor, Samsung este cel mai de succes producator, iar printre cele mai renumite telefoane ale sale amintim Galaxy S20, Galaxy S20 +, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note 9, Galaxy Note 8, etc.

Avantajul celor de la Samsung este ca produc atat telefoane foarte performante, cat si telefoane care au specificatii medii, si preturi medii. Chiar si telefoane entry level gasiti la Samsung.

La final de 2019, cota de piata globala a celor de la Samsung era de 31.38%. Pentru 2020 vom afla cota de piata abia pe la inceputul anului viitor.

  1. Apple

Cu totii stim ca Apple este compania americana care produce faimoasele telefoane iPhone, care dispun de specificatii tehnice impresionante. In comparatie cu Samsung, Apple nu produce decat telefoane de ultima generatie, care au preturi piperate insa.

Cele mai noi dispozitive ale celor de la Apple sunt modelele iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, si iPhone 12 Pro Max.

Cota de piata a celor de la Apple era de 22.4% in anul 2019. Asteptam inceputul anului 2021, pentru a afla rezultatele din acest an.

  1. Huawei

Nu mai este pentru nimeni o surpriza faptul ca Huawei este un producator de top pe piata de telefoane mobile inteligente. Aceasta companie a vandut in ultimii ani telefoane pe banda rulanta.

Printre cele mai populare modele ale sale sunt Huawei P40 Pro, P30 Pro, P30, P20 Pro, P20, P Smart, etc.

Compania este a treia clasata in productia si vanzarea smartphone-urilor, avand o cota de piata de 8.57% in anul trecut (2019).

  1. Xiaomi

Xiaomi este o companie chineza multinationala care scoate pe piata smartphone-uri la preturi super atractive pentru fiecare buzunar.

Comparativ cu toti ceilalti producatori de pe piata, Xiaomi are o alta politica, aceasta permitandu-i sa-si vanda telefoanele la cele mai atractive preturi.

Modelele populare de la Xiaomi sunt Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 8 Pro, Xiaomi Mi 8, Xiaomi Mi Note 3, iar exemplele pot continua.

Xiaomi a reusit sa se claseze pe locul 4 in ceea ce priveste productia si vanzarea de smartphone-uri pe anul trecut (2019).

  1. Oppo

O alta companie chineza de electronice de consum si comunicatii mobile este Oppo, care a reusit sa se claseze in fata unor producatori mult mai renumiti cum ar fi Nokia, LG, Sony (care produce renumitele modele Xperia), Motorola sau OnePlus.

Printre cele mai populare modele lansate pe piata de catre Oppo se numara Oppo F7, Oppo F3, Oppo F5, Oppo A71, Oppo A83, iar exemplele pot continua.

Aceasta companie se claseaza pe locul 5 in ceea ce priveste productia si vanzarile smartphone-urilor in anul 2019, avand o cota de piata globala pe 2019, de 4.41%.

, , , , , , , , ,