De ce se supraincalzeste Samsung Galaxy Z Flip3?

Samsung este cel mai renumit producator de smartphone-uri de pe piata, iar majoritatea persoanelor care au intentia de a-si cumpara un astfel de gadget, se gandesc initial la achizitionarea unui model al acestui producator. Multe persoane care isi doresc un dispozitiv de calitate superioara se orienteaza spre modelul Samsung Galaxy Z Flip 3.

Dispozitivul dispune de specificatii tehnice cu adevarat uimitoare, are un pret foarte mare pentru buzunarul multora, insa cu toate acestea, unii utilizatori s-au confruntat cu problema supraincalzirii. Despre cauzele supraincalzirii acestui smarthone dar si despre unele solutii pentru remedierea problemei vom discuta in cele ce urmeaza.

Cum se remediaza problema supraincalzirii pe Samsung Galaxy Z Flip 3

Exista cateva lucruri pe care le pot face utilizatorii de Samsung Galaxy Z Flip 3 pentru a preveni sau pentru a remedia aceasta problema deranjanta, iar in randurile care urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Incercati sa evitati mediile fierbinti

Se spune ca intervalul ideal de temperatura pentru functionarea normala a unui smartphone este intre 0 grade Celsius si 35 grade Celsius. Daca utilizati acest smartphonel intr-un loc in care temperatura aerului este peste 35 de grade Celsius, dispozitivul dvs. va tinde sa se supraincalzeasca. Este ok! Pur si simplu odihniti-va periodic telefonul si lasati-l sa se raceasca.

Husa poate fi problema

Este recomandat sa nu folositi huse voluminoase si care nu au suficient spatiu pentru disiparea caldurii. Daca carcasa capteaza caldura generata de telefon (ceea ce se intampla in mod normal chiar si in cazul utilizarii usoare), telefonul se va supraincalzi. Experimentati prin indepartarea capacului pentru a afla daca acesta este sau nu capacul care cauzeaza problema.

Folositi doar incarcatorul original

Trebuie sa va asigurati ca utilizati un incarcator care este compatibil cu dispozitivul dvs. Orice alt accesoriu care nu este certificat de Samsung nu este bun pentru telefonul dvs. Nu numai ca ar putea provoca supraincalzirea dispozitivului, dar va pot deteriora telefonul.

Acest dispozitiv ravnit pe care il detineti este scump, deci merita sa il incarcati doar cu un incarcator adecvat si problema poate disparea.

Dezactivati Bluetooth, date mobile, WiFi, hotspot, servicii de localizare etc.

Aceste servicii nu sunt intotdeauna necesare. De exemplu, cand ca puneti la somn, mentinerea acestor servicii in functiune nu are niciun sens.

Nu numai ca consuma bateria, ci si incalzesc telefonul, reducand semnificativ starea de sanatate a bateriei si prin urmare, durata de viata a bateriei. Opriti-le ori de cate ori nu aveti nevoie de ele. Le puteti dezactiva direct din panoul de setari rapide.

Inchideti toate aplicatiile de fundal fortat

Cand prea multe aplicatii ruleaza in fundal, telefonul se poate incalzi rapid. Inchiderea lor fortata va poate ajuta sa va racoriti telefonul, dar amintiti-va ca acest lucru va va ajuta putin sa economisiti resursele bateriei.

Cand deschideti din nou acele aplicatii, acestea vor folosi multe resurse ale bateriei pentru a ocupa spatiu in memoria telefonului. Pur si simplu glisati in sus din partea de jos a ecranului telefonului si tineti apasat. Acum trageti in sus toate cardurile aplicatiei pentru a le inchide fortat.

Utilizati modul de economisire a energiei

In momentul in care modul de economisire a energiei este activat, acesta va inchide toate acele servicii care ruleaza in fundal, care va descarca bateria si care contribuie la supraincalzirea telefonului. Activitati precum sincronizarea datelor, verificarea locatiei, animatie etc. sunt oprite cand activati modul de economisire a energiei. Acest lucru va mentine telefonul rece.

Pentru a activa modul de economisire a energiei, utilizati urmatoarea cale:

  • Setari >> Ingrijirea bateriei si a dispozitivului >> Baterie >> Mod de economisire a energiei.

Actualizati software-ul

Daca exista o eroare care cauzeaza problema supraincalzirii, actualizarea software-ului poate rezolva problema. Utilizati calea de mai jos pentru a actualiza software-ul:

  • Setari >> Actualizare software >> Descarcare si instalare (instalati actualizarea daca este disponibila).

Resetati toate setarile

Folosind aceasta optiune, setarile telefonului si setarile tuturor aplicatiilor vor fi setate la setarile lor originale. Acest lucru va exclude orice conflict de software care poate avea urmari cum ar fi supraincalzirea telefonului. Pentru efectuarea acestei operatiuni, utilizati urmatoarea cale:

  • Setari >> Administrare generala >> Resetati >> Resetati toate setarile >> Resetati setarile (introduceti codul de acces daca vi se solicita) >> Resetati (mesaj de confirmare).

Resetarea tuturor setarilor nu va va sterge datele personale, ci va reseta configuratiile VPN, va elimina parolele WiFi, va sterge toate dispozitivele asociate etc.

Alternativ, aveti si posibilitatea de a opta pentru restaurarea setarilor din fabrica, dar inainte de a trece la efectuarea operatiunii este recomandat sa faceti o copie de rezerva a tuturor datelor si informatiilor de contact. Pentru a efectua o resetare din fabrica, utilizati urmatoarea cale:

Setari >> Administrare generala >> Resetare >> Resetare date din fabrica >> Resetare  (Tastati codul de acces daca vi se solicita) >> Stergeti toate (mesaj de confirmare).

Concluzie

Daca niciuna dintre aceste metode nu va este de folos, este posibil ca bateria telefonului dvs. sa aiba probleme. In acest caz, este recomandat sa duceti telefonul intr-un service gsm pentru ca specialistii sa vada despre ce este vorba si sa rezolve problema.

, , , ,