Obiective turistice Sibiu si imprejurimi

Orasul Sibiu este unul dintre cele mai infloritoare orase ale Transilvaniei, si unul dintre cele mai importante centre culturale din Romania.

Exista o multime de obiective turistice Sibiu si imprejurimi pe care le poti vizita alaturi de prieteni sau familie, dupa cum poti afla in continuare.

De mentionat insa este faptul ca orasul Sibiu trebuie explorat pe jos, astfel incat sa poti vedea alaturi de cei dragi, ele mai fascinante locuri. Iata asadar care sunt cele mai importante obiective turistice din acest oras minunat, asezat in sudul Transilvaniei.

Obiectivele turistice ale Sibiului

  1. Podul Minciunilor

In mod evident, Podul Minciunilor este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului si se regaseste in centrul istoric din Sibiu. Exista o multime de legende legate de acest pod,iar una dintre acestea spune ca orice minciuna care este spusa in acel loc, va fi descoperita.

Despre acest pod mentionam faptul ca este cel mai vechi pod din fonta care se afla pe teritoriul tarii noastre, si face legatura intre Piata Huet si Piata Mica.

  1. Turnul Sfatului

Turnul Sfatului este de-asemenea un obiectiv turistic important al orasului, si se afla intre cele doua piete importante ale orasului (Piata Mica si Piata Mare). De la etajul 7 al turnului, poate fi admirata fascinanta panorama a orasului.

  1. Biserica Luterana

Aceasta biserica a fost inceputa in anul 1371 si finalizata in 1520, si este considerata a fi una dintre cele mai impresionante biserici din Romania, construita in stilul gotic. In sudul partii de est poate fi admirat un relief cu Mantuitorul Iisus Hristos pe Muntele Maslinilor. Acesta a fost sculptat la sfarsitul secolului al XV-lea.

  1. Gradina Zoologica Sibiu

Gradina Zoologica a orasului dateaza inca din anul 1929, si este cea mai veche gradina zoologica de pe teritoriul tarii noastre. Totodata, un alt amanunt interesant de amintit este ca aceasta gradina zoologica este prima de pe teritoriul tarii noastre care a intrat in posesia unei perechi de zebre.

Aici puteti vedea diferite animale cum ar fi lei, lupi albi, lupi iberici, tigri, camile si inca peste 40 de alte specii de animale.

  1. Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Acest parc natural se afla la o distanta de numai 4 kilometri de centrul orasului, si cuprinde animale cum ar fi veveritele, pitigoii, ciocanitoarele, caprioarele dar si peste 100 de specii de flori. Muzeul Astra si gradina zoologica se afla pe teritoriul Parcului Natural Dumbrava Sibiului.

  1. Muzeul Astra

Muzeul Astra este intins pe mai bine de 90 de hectare de teren, si este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber ale Romaniei. Puteti vedea diferite creatii traditionale aici, case si ateliere pentru prelucrarea materialelor textile, a lemnului si a materialelor metalice.

  1. Pietele orasului

Puteti vizita pietele orasului, cum ar fi Piata Mica de exemplu, in care puteti admira cladirile care dateaza din secolele XIV- XVI, constructii ce formeaza “Ochii Sibiului”. Puteti vizita de-asemenea si Piata Mare a orasului, care este cunoscuta si ca piata centrala, si care dateaza inca din anul 1366.

Piata Mare este cel mai vechi punct al orasului, iar aici se organizeaza in fiecare an renumitul Targ de Craciun, la care vin din toata tara, zeci de mii de turisti.

Obiective turistice din imprejurimi

  1. Castelul de lut Valea Zanelor

Castelul de lut Valea Zanelor este absolut minunat. Acesta pare sa fi fost creat de o echipa de pitici care fac parte dintr-un basm al fratilor Grimm. Puteti vizita acest castel care cuprinde un ansamblu de case din lut, nisip si paie; si care se afla la aproximativ 40 de kilometri distanta de oras.

  1. Parcul Natural “Golul Alpin Fagaras”

Acesta este cel mai mare parc natural din intreg judetul, si se intinde pe o suprafata foarte mare, de mai bine de 6.500 de hectare. Aici pot fi vazute cele mai cunoscute lacuri glaciare ale tarii noastre, cum ar fi Lacul Avrig, Lacul Balea sau Lacul Podragu. Toate acestea se afla la o altitudine de peste 2000 de metri.

  1. Cetatea Slimnic

Aceasta cetate exista inca din secolul al XIII-lea, iar in zilele noastre se poate vizita un turn, dar si cateva ruine si ziduri. Conform legendei, in padurea din apropierea cetatii se adaposteau haiducii.

Daca alegeti sa vizitati acest obiectiv turistic, puteti vedea ca inca se mai pot vedea elementele baroce. Cu siguranta pasionatii de istorie si de arhitectura vor dori sa viziteze acest loc.

Alte locuri de vizitat in imprejurimile Sibiului ar mai fi Palatul Brukental din Avrig (20 km de Sibiu), Biserica fortificata din Cisnadioara sau comuna Biertan, o comuna adorata de pasionatii de istorie si atmosfera medievala.

, , , ,