Avantajele si dezavantajele masinilor noi

Pentru fiecare adult, masina personala este o necesitate, in conditiile in care aceasta poate fi folosita pentru deplasarea dintr-un loc in altul, oricand.

Indiferent ca ai nevoie sa faci naveta la servici sau vrei sa iesi la plimbare in week-end, trebuie sa mergi la cumparaturi sau altundeva, poti folosi masina personala.

Cand intentionezi sa iti cumperi un autoturism, cu siguranta trebuie sa stii daca te orientezi spre autoturisme noi ieftine, sau spre masini second hand.

Exista o multime de avantaje si dezavantaje me care le au aceste autoturisme noi, deci trebuie sa stii in mare parte despre ce este vorba, iar acest articol iti prezinta atat avantajele autoturismelor noi, cat si dezavantajele autoturismelor noi.

Avantajele autoturismelor noi

In primul rand, un autoturism nou este la fel ca orice alt bun nou, deci este cumparat fara a fi folosit inainte. In mod evident acesta este un mare avantaj in conditiile in care nivelul de uzura va fi zero.

In schimb, cei care isi indreapta atentia spre masini second hand, vor putea vedea ca acestea prezinta urme de uzura mai mici sau mai mari, in functie de masina aleasa. Deci, cei care doresc masini impecabile, trebuie sa se orienteze spre masinile noi.

Masinile noi sunt mult mai sigure decat cele second hand, din moment ce nu au mai fost folosite. Acest lucru inseamna ca nu au discuri de frana sau placute de frana uzate, dispun de-asemenea de cele mai noi si mai eficiente sisteme de siguranta, deci soferii si pasagerii vor fi in siguranta intr-o masina noua.

O masina noua dispune mereu de cele mai noi tendinte in materie de tehnologie, astfel ca acesta este un alt mare avantaj. Masinile din trecut nu toate aveau navigatie sau alte cele, insa masinile noi cam toate au navigator, plus multe alte cele.

Masina noua vine insotita de o perioada de garantie, ceea ce inseamna ca soferii nu trebuie sa isi faca griji daca se defecteaza ceva la motor sau o alta componenta care in mod normal ar fi foarte scump de reparat sau de inlocuit.

Totul se remediaza rapid, in baza garantiei masinii. Aceasta va fi cu siguranta o cheltuiala in minus pentru soferul unui autoturism nou. La masinile second hand insa, cand se defecteaza unele componente, soferii sunt cei care suporta costurile din propriul buzunar.

O masina noua vine cu polita de asigurare CASCO, ceea ce inseamna ca indiferent de ce defectiune va avea masina, sau indiferent ca soferul are accident si este responsabil de producerea acestuia, nu va plati din propriul buzunar remedierea problemei.

Masina va fi reparata in baza politei de asigurare CASCO, ceea ce este un adevarat avantaj pentru soferi, mai ales daca detin autoturisme noi foarte scumpe.

In comparatie cu o masina sh care necesita investitii in schimb de ulei + filtre si distributie imediat de la achizitionarea acesteia, o masina noua nu vine cu astfel de investitii. Deci, acesta este un alt motiv de bucurie.

In mare parte, acestea sunt cam cele mai importante avantaje care insotesc masinile noi. Cand vine vorba despre dezavantaje, exista si aici unele detalii de mentionat.

Dezavantajele masinilor noi

In primul rand amintim pretul la dezavantaje. O masina noua costa mai mult decat o masina sh. In plus, valoarea masinilor noi se depreciaza rapid, astfel ca dupa cateva luni – 1 an, pretul va fi cu 2 – 3 mii de euro mai mic.

O masina noua nu poate fi dusa la revizii in orice service din oras, ci doar la service-ul auto de la reprezentanta. Acesta este un mare dezavantaj, datorita costurilor.

Polita de asigurare CASCO poate fi considerata si un mare dezavantaj pentru soferi, care au de suportat in fiecare luna costurile pentru plata politei.

Acestea sunt asadar cateva avantaje si dezavantaje ale masinilor noi. Cu siguranta fiecare isi cunoaste bugetul si preferintele, dar cei care aleg o masina noua, cu siguranta nu vor regreta.

, , , , , ,