Cum aleg o drujba pentru gospodarie?

Drujba este o unealta de care, cu siguranta cei care locuiesc la casa au nevoie in gospodarie, insa exista si situatii in care aceasta, este foarte utila la locul de munca (intr-un santier de exemplu).

Vom discuta insa in acest articol despre cum se alege o drujba pentru propria gospodarie, deci merita sa cititi in continuare articolul. Aceste informatii pe care le puteti descoperi, va pot fi de mare ajutor atunci cand aveti nevoie de o asemenea unealta.

Incepem prin a mentiona insa mai intai de toate faptul ca inca din anii 1950, drujba era un echipament de lucru foarte util, dat fiind faptul ca se folosea in activitaitle de silvicultura.

Un asemenea echipament de lucru, desi oamenii cred ca este util doar pentru padurari, este util si pentru propria gospodarie, pentru constructori sau peisagisti, si nu numai.

Haideti asadar sa aflati care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand va aflati in cautarea drujbei potrivite.

  1. Drujba electrica sau drujba pe benzina?

In mod evident, atunci cand aveti nevoie de o asemenea unealta, trebuie sa stiti daca preferati drujbele electrice, sau daca optati pentru un model de drujba pe benzina. In ceea ce priveste aceste unelte electrice, este important de mentionat faptul ca la fel ca si in ceea ce priveste diferite alte scule electrice, pot fi cu fir sau cu acumulator.

Cele cu acumulator reprezinta o idee mai buna in aceste conditii pentru ca sunt mai usor de manevrat, dar ar fi ideal sa alegeti un acumulator de rezerva, pentru ca atunci cand cel folosit se descarca, sa nu pierdeti timpul pana la reincarcarea lui.

In ceea ce priveste drujbele cu motor pe benzina, acestea sunt preferatele romanilor, si nu numai. Acestea sunt mai puternice in comparatie cu versiunile electrice, si pot fi folosite oricand si oriunde, fara a depinde de curent.

Este nevoie sa aveti intr-un recipient, catava benzina, pe care sa o adaugati uneltei cand carburantul este gata. In plus, cu o asemenea unealta va veti misca mai repede, veti taia mai repede. In plus, cele mai noi drujbe cu motoare pe benzina au motoare foarte eficiente si emit foarte putine noxe.

  1. Hobby sau profesionala?

In ceea ce priveste drujbele hobby, acestea sunt ideale pentru gospodarie, atunci cand sunt folosite destul de rar. Exista si drujbe semi-profesionale care au puterea ceva mai mare, dara fara doar si poate, cand este nevoie de o drujba care sa fie utilizata zi de zin, in diferite scopuri, drujba profesionala este cea mai potrivita.

  1. Specificatii si caracteristici

Atunci cand vine vorba despre specificatiile uneltei, cu siguranta exista unii factori cum ar fi puterea motorului, lungimea lamei, calitatea lantului, modul de montare a lantului, marimea rezervorului (la drujbele cu motoare pe benzina) sau autonomia bateriei (la drujbele cu motoare electrice).

Manerul, functiile pentru siguranta si greutatea uneltei reprezinta alti factori foarte importanti de luat in considerare la alegerea unei drujbe, insa fara doar si poate, bugetul are un rol important, la fel ca si numele producatorului.

Cand bugetul este mare, se poate alege unealta de la orice producator, se poate alege o drujba profesionala. Cand bugetul este unul mic, cu siguranta drujba hobby va fi aleasa.

  1. Pornirea uneltei

Atunci cand trebuie pornita unealta, acest lucru se face prin tragerea unui cablu, astfel incat sa fie generata scanteia care porneste motorul, la uneltele pe benzina, sau prin apasarea unui buton Start Smart, la cele electrice.

Asadar, acestea sunt cateva detalii foarte interesante pe care ar trebui sa le cunoasteti si sa le luati in considerare in momentul in care va aflati in cautarea unei drujbe.

, , , ,