Cat de sigure sunt prezervativele?

Prezervativul este o metoda de contraceptie de tip bariera, atat penttu barbati cat si pentru femei (pentru cei care nu stiu, exista prezervative feminine care se introduc in vagin).

De obicei insa, cand vine vorba despre prezervative se face referire la prezervativele masculine, despre care vom discuta in randurile care urmeaza ale articolului.

Prezervativele pentru barbati sunt purtate de catre barbati pe penis in timpul actului sexual, si ofera o protectie excelenta atat impotriva sarcinii, cat si a bolilor cu transmitere sexuala. Sunt usor de utilizat si usor de obtinut (se gasesc la farmacie, supermarket sau la alte magazine online si offline).

Prezervativele impiedica patrunderea spermei in vagin, astfel incat spermatozoizii nu pot provoca sarcina. Prezervativele previn de asemenea, bolile cu transmitere sexuala prin acoperirea penisului, care previne contactul dintre sperma si fluidele vaginale, si limiteaza contactul piele cu piele care poate raspandi infectii cu transmitere sexuala.

Prezervativele din piele de miel nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Doar prezervativele din latex si plastic sunt eficiente impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Prezervativele ajuta la protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala?

Da! Folosirea prezervativelor de fiecare data cand faceti sex oral, anal sau vaginal este cel mai bun mod de a va reduce sansele de a dobandi sau raspandi infectii cu transmitere sexuala.

Prezervativele va protejeaza pe dvs. si partenerii dvs. de boli cu transmitere sexuala prin prevenirea contactului cu lichide corporale (cum ar fi materialul seminal si fluidele vaginale) care pot transporta infectii.

Si deoarece prezervativele va acopera penisul, acestea va ajuta sa va protejati impotriva anumitor boli cu transmitere sexuala, cum ar fi herpesul si verucile genitale, care se raspandesc prin contactul pielii cu pielea.

Prezervativele sunt singurul tip de metoda anticonceptionala care ajuta si la protejarea impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Deci, chiar si in cazul in care alegeti sa utilizati o alta forma de control al nasterilor (cum ar fi pilula), este o idee buna sa folositi si prezervativul, cu scopul de a preveni raspandirea infectiilor cu transmitere sexuala.

Retineti ca prezervativele din piele de miel sau alte membrane animale NU protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, ci previn doar sarcina. Doar prezervativele sintetice (latex sau plastic) impiedica raspandirea bolilor cu transmitere sexuala.

Cat de eficiente sunt prezervativele?

Prezervativele sunt excelente in prevenirea sarcinii si a bolilor cu transmitere sexuala. Daca urmati instructiunile si le folositi de fiecare data cand faceti sex vaginal, anal sau oral, exista foarte putine sanse de sarcina sau de a obtine sau de a transmite infectii sau boli cu transmitere sexuala.

Daca folositi prezervativele perfect de fiecare data cand faceti sex, acestea sunt 98% eficiente in prevenirea sarcinii. Dar oamenii nu sunt perfecti, asa ca in viata reala prezervativele sunt in proportie de aproximativ 85% eficiente.

Asta inseamna ca aproximativ 15 din 100 de persoane care folosesc prezervative ca singura metoda de control al nasterii vor ramane insarcinate in fiecare an. Tocmai din acest motiv, pentru ca protectia impotriva sarcinii sa fie de 100%, se recomanda un dispozitiv intra-uterin, sau o pilula, care alaturi de prezervativ va ofera siguranta ca nu veti ramane insarcinate.

Cel mai bun mod prin care prezervativele devin foarte utile, este sa le corect de fiecare data cand faceti sex vaginal, oral si anal. Asta inseamna sa il purtati tot timpul, de la inceput pana la sfarsit. Asigurati-va ca prezervativul este rulat pe penisul barbatului in mod corect inainte de a exista contact genital piele pe piele.

Nu ar trebui sa utilizati un prezervativ purtat pe penis impreuna cu un prezervativ intern (prezervativ feminin). Prezervativele sunt concepute pentru a fi utilizate singure, iar dublarea nu va va oferi neaparat o protectie suplimentara.

Un prezervativ utilizat corect va ofera toata protectia de care aveti nevoie. De asemenea, asigurati-va ca prezervativele pe care doriti sa le folositi nu sunt expirate, deci verificati data pe ambalaj sau cutie.

, , , , , ,