Care sunt avantajele masinilor electrice?

Un autoturism este cu siguranta o necesitate pentru fiecare persoana adulta, dat fiind faptul ca acesta poate fi folosit pentru deplasarea in diferite locatii.

Indiferent ca ai nevoie sa mergi la servici, la farmacie, la cumparaturi sau ca vrei sa mergi in week-end la o cabana la munte sau la tara la parinti, ai nevoie de o masina.

Cei mai multi soferi din Romania, atunci cand vine vorba despre cumpararea unui autoturism, se gandesc fie sa isi aleaga o masina diesel, fie sa opteze pentru o masina pe benzina. Ba chiar mai mult, fac diferite comparatii intre acestea, privind costul achizitiei, costurile intretinerii, costurile carburantilor, etc.

Ei bine, cei care au nevoie de un autoturism nou, ar fi indicat sa isi indrepte masina spre un autoturism electric, care reprezinta prezentul, si care cu siguranta va reprezenta si viitorul industriei auto.

Acest articol va prezinta cateva dintre avantajele masinilor electrice, si cu siguranta este recomandat sa cititi pentru a le afla despre ce este vorba. Cu cat cunoasteti mai multe detalii despre avantajele masinilor electrice, cu atat mai mult va va tenta ideea de a achizitiona o asemenea masina.

  1. Masinile electrice sunt mai bune pentru mediu

Multi cumparatori de masini sunt convinsi sa treaca la o masina electrica, deoarece sunt mai bune pentru mediu. Deoarece vehiculele complet electrice (nu hibridele) nu folosesc un sistem de evacuare, nu au emisii. Fara a pompa fum in aer, asa cum fac motoarele pe diesel sau cele pe benzina, masinile electrice pot contribui la obtinerea unui aer mai curat si la mai putine gaze cu efect de sera.

  1. Electricitatea poate fi o resursa regenerabila, benzina sau motorina nu poate

Masinile electrice pot fi alimentate in mod natural cu resurse regenerabile precum energia solara, eoliana si de apa. Cu toate acestea, benzina sau motorina este creata folosind petrol, care este o resursa naturala, dar nu regenerabila.

Pentru cei care doresc sa profite si mai mult de curentul energiei regenerabile, instalarea panourilor solare acasa, va alimenta la randul sau, masina electrica. Cum este posibil? Ei bine, panourile solare fotovoltaice convertesc energia solara in energie electrica, iar energia electrica este folosita pentru a incarca masinile electrice.

Electricitatea este de asemenea, mai ieftina decat benzina sau motorina. Masinile electrice costa in mod obisnuit o treime din costul vehiculelor diesel sau pe benzina.

Multe vehicule care au motorizare electrica folosesc de asemenea, franarea regenerativa pentru a spori energia pe care masina trebuie sa o ruleze, care este complet gratuita.

  1. Acestea necesita o intretinere mai putin costisitoare si mai putin frecventa

Fara utilizarea unui motor pe gaz, masinile electrice nu au nevoie de ulei. Asta inseamna ca nu mai sunt necesare schimburile de ulei. De asemenea, veti renunta la orice alta intretinere si reparatii asociate cu un motor traditional pe benzina sau diesel.

Masinile electrice sunt de obicei mai usoare la frane, ceea ce inseamna o uzura mult mai tarzie a placutelor de frana.

  1. Alimentarea este mai convenabila

Vehiculul electric este usor de reincarcat, iar cel mai bun lucru este ca nu va mai trebui sa alergati la statia de alimentare pentru a va reincarca masina inainte de a ajunge pe drum! Chiar si o priza normala de uz casnic ar putea fi utilizata pentru incarcarea unei masini electrice.

  1. Popularitate

EV-urile cresc in popularitate. Este de aproape trei ori mai eficient un motor electric, decat un motor cu ardere interna, potrivit Wikipedia. Odata cu popularitatea, sunt introduse pe piata toate noile tipuri de masini care sunt unice, oferindu-va o multime de optiuni pentru a merge mai departe.

  1. Siguranta in timpul condusului

O masina electrica este mai sigura de utilizat, avand in vedere centrul de greutate inferior, ceea ce le face mult mai stabile pe drum in caz de coliziune.

In cazul in care apare un accident, ne putem astepta la deschiderea airbag-urilor si la intreruperea alimentarii cu energie electrica din baterie. Acest lucru va poate impiedica pe dvs. si pe alti pasageri din masina sa va raniti grav. Este chiar mai putin probabil sa explodeze in absenta oricarui combustibil sau gaz combustibil.

  1. Durata de viata si costul bateriei

Bateriile sunt parte integranta a unui vehicul electric. Majoritatea bateriilor pentru vehicule electrice sunt litiu, iar costurile lor se imbunatatesc in fiecare an.

Capacitatea maxima a unei celule a bateriei litiu-ion ar trebui sa fie buna pentru 300 pana la 500 de cicluri. O baterie buna ar putea dura pana la zece ani. Odata cu imbunatatirea tehnologiilor, se asteapta ca costul acestor baterii sa scada si mai mult.

, , , , ,