Avantajele si dezavantajele tractiunii spate

A detine un autoturism este o necesitate pentru o persoana adulta in conditiile in care cu autoturismul personal, fiecare se poate deplasa unde si cand doreste.

Cei care se afla in cautarea unui autoturism, cu siguranta se intreaba daca este indicat sa opteze pentru tractiunea spate, sau daca este mai indicat sa opteze pentru varianta mai sigura, si anume tractiunea fata.

De mentionat este faptul ca si tractiunea fata si tractiunea spate au unele avantaje dar si unele dezavantaje, insa acest articol va prezinta avantajele si dezavantajele masinilor cu tractiune spate.

Asadar, daca doriti un model de la BMW sau Mercedes, trebuie sa descoperiti cateva dintre avantajele si dezavantajele tractiunii spate!

Avantaje tractiune spate

Mai intai de toate, de mentionat este faptul ca repartitia maselor in general este mult mai echilibrata in momentul in care discutam despre masini cu tractiune spate. Masinile BMW au o repartitie care se lauda de fiecare data cu 50/50, ceea ce pentru masinile cu tractiune spate, acesta este un avantaj semnificativ.

Dat fiind faptul ca exista elemente de transmisie pe puntea din spate, masina are un comportament in curbe mai degraba neutru, iar fata nu se apasa neplacut in viraje.

Apoi, un alt avantaj in a detine un autoturism cu tractiune spate, este placerea de a conduce. Cei care au condus cel putin odata in viata un model de la BMW, sustin faptul ca nici o masina nu ofera o senzatie atat de placuta cand esti la volan, precum un model de la BMW.

In momentul in care conduci o masina cu tractiune spate, te simti impins de la spate, si ai un mai bun control asupra directiei, dar trebuie sa ai mai mare grija la viraje.

In cazul in care esti genul de sofer pasionat de drifturi, cu siguranta pentru tine exista BMW si restul lumii. Nimic nu se compara cu sentimentrul pe care il ai atunci cand faci drifturi cu un model de la BMW, si cu senzatia aceea cand iese fum din anvelope.

De-asemena, in momentul in care vine vorba despre masinile cu tractiune spate, trebuie mentionat faptul ca acestea au in general motorizarea mai puternica, iar acesta este un alt motiv pentru a alege un model de la BMW.

In plus, sa nu uitam de raza de bracare care este mai mica de obicei la masinile care au tractiune fata. Din acest motiv, virajele vor fi mai rapide la viteze mici in oras.

Dezavantajele tractiunii spate

In primul rand, mentionam comportamentul masinii atunci cand asfaltul este ud, sau cand este acoperit cu gheata sau cu zapada. Acesta este fara doar si poate, motivul datorita caruia, multi sunt cei carora le este teama sa conduca un model de la BMW, sau un model Mercedes pe timpul iernii.

Nu trebuie sa uitam de spatele care “fuge” prea usor la acceleratiile bruste, iar acesta este un alt motiv datorita caruia, unii soferi prefera sa evite masinile celor de la BMW. Apoi, trebuie mentionat faptul ca de regula, masinile cu tractiune spate locul pentru pasagerii din spate este mai mic decat in cazul tractiunii fata.

Un alt mare dezavantaj poate fi reprezentat pe uzura mai accentuata a anvelopelor, iar atunci cand vine vorba de anvelope de iarna cel putin, soferii de masini cu tractiune spate ar trebui sa se asigure ca acestea sunt ireprosabile, tinand cont de cat de periculoase sunt aceste masini iarna.

, , , , , ,